Trimbeurt

                                           De trimbeurt,


Allereerst werk ik alleen op afspraak.

Op de dag van de afspraak brengt u uw hond en krijgt hij/zij de tijd om eerst even rond te lopen en een beetje te wennen en te snuffelen.


Ondertussen overleg ik met u hoe u de hond in model wil hebben gebracht.

Ik werk ook volgens rasstandaard en houd natuurlijk rekening met de vachtsoort en uw wensen.


Ik neem uitgebreid alle rust en tijd voor uw hond, uw hond is ook alleen bij mij, het kan natuurlijk soms gebeuren dat een volgende hond er al eerder is en dan houd ik uiteraard goed in de gaten of het gaat samen, maar om zoveel mogelijk rust te behouden tijdens de trimbeurt werk ik een voor een.

En voor de eigenaar met twee honden die mogen uiteraard samen gebracht worden.


Uw hond gaat eerst in bad.

Ik gebruik uitsluitend professionele producten, die mild en verzorgend zijn voor huid en vacht en stem altijd af welke van de producten het beste is voor de huid en vacht van uw hond.

De hond word minimaal 2 keer met shampoo gewassen en zo nodig gebruik ik ook conditioner en/of vachtverzorgende spray.

Daarna krijgt de hond een badjas aan en kan hij/zij zich lekker uitschudden, rollen en wrijven om het overtollige water kwijt te raken, wat lekkers, tijd om te chillen, waarna het droogblazen minder lang duurt en de trimbeurt minder intensief is.


Ik gebruik verschillende technieken,


Knippen en scheren voor de vachten van oa de poedels, bichon's, maar ook de rasloze honden met een soortgelijke vacht.


Wassen en blazen voor de wolvachten van oa de berner sennen, keesachtigen en poolhonden, evt naplukken voor de lange bevedering en effileren van oa de setters en spaniels.


Maar ook voor de kortharige vachten is een was en blaasbeurt tijdens de verhaarperiode's een must, een hele hoop los haar wordt ermee verwijderd plus uw hond is daarna weer heerlijk fris.


Ruwharige vachten die volledig geplukt moeten worden neem ik niet meer aan, dit ivm lichamelijke belasting voor mij.


De trimbeurt is inclusief wassen, drogen en nagels knippen.


Tenslotte geef ik u ook advies hoe u thuis de vacht het beste kan onderhouden en hoe vaak de trimbeurt het beste bijgehouden kan worden.


Alle trimbenodigdheden, scharen, scheerkoppen, kammen, borstels etc worden na elke hond goed gereinigd en gedesinfecteerd met barbicide, een goede hygiëne is tenslotte ook heel belangrijk.


Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag!